Om mig

Jag heter Sara och mitt mål är att bidra till att utveckla er organisation till att bli mer diversifierad och inkluderande med ett lösnings- och resultatorienterat förhållningssätt och utifrån era förutsättningar.

Jag som driver Via Consulting heter Sara Jonasson Ginters. Efter nästan 17 år och en mycket spännande internationell karriär inom tech bestämde jag mig för att stänga en dörr för att kunna öppna en annan. Jag sade upp mig och startade Via Consulting med drömmen att bidra till mer jämställda, mångfaldsrika och inkluderande organisationer. Idag arbetar jag med företag och organisationer inom den privata och offentliga sektorn med föreläsningar, utbildningar, workshops, rådgivning och lönekartläggningar.

Mitt erbjudande

Mitt erbjudande till dig är att utifrån era förutsättningar hjälpa er att ta nästa steg för att utveckla en mer inkluderande organisation.​

Mitt varför

Jag drivs av ett djupt engagemang för att bidra till förändring för ett mer inkluderande arbetsliv. Det finns så mycket vi kan göra i vår vardag men också utifrån ett långsiktigt och strategiskt perspektiv. Genom att bygga mångfaldsrika organisationer och genom ett inkluderande förhållningssätt kan vi ta vara på all den kompetens och potential som finns hos individer.

Mina värderingar

Några av de ledord som är viktiga för mig och som präglar mitt arbete är kvalitet, professionalism, integritet, empati, och en liten smula otålighet. Jag drivs av en övertygelse om att vi måste våga tänka och göra nytt för att få till en reell förändring när det gäller de här frågorna.

Min bakgrund

Innan jag startade eget arbetade jag länge på det amerikanska it-bolaget Cisco. Där var jag verksam inom bland annat kundtjänst, försäljning, verksamhetsutveckling, strategi- och organisationsutveckling samt tjänsteutveckling. Jag var också chef i 10 år och ledde flera av Ciscos mångfalds- och inkluderingsinitiativ, bl.a. det interna nätverket för kvinnor och utveckling av rekryteringsprocesser.

Jag brinner för att dela med mig av goda exempel och därför startade Melissa och jag Inclusion Impact, podden om ledarskap och inkludering. Under tre säsonger har vi intervjuat ledare och ämnesexperter om deras erfarenheter, tips och verktyg för ökad inkludering. Läs mer om den här.

Andra höjdpunkter i mitt företagande har varit:

  • Jag har skrivit rapporten En inkluderande teknikbransch – nu eller aldrig!, om jämställdhet- och inkluderingsläget inom tech, läs mer om den här
  • År 2017, samma år som jag startade mitt företag, exploderade #metoo i världen och jag fick möjligheten att vara med och driva #teknisktfel, teknikbranschens metoo-upprop
  • År 2020 nominerades jag till Diversity Leader of the year, Nordic Women in Tech Awards
  • År 2019 vann jag priset som årets nyföretagare i Nacka